Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

179 projekter i opløbet til RENOVER Prisen

179 projekter er indstillet til RENOVER prisen 2016, som nu har lukket for flere indstillinger. Parcelhuse og alment boligbyggeri er godt repræsenteret. Nomineringsudvalget beslutter hvilke projekter der skal nomineres til prisen.

​​De indstillede projekter tæller både små og store renoveringer fra hele landet. Realdania og GI, der står bag prisen, er især glade for, at flere af de indstillede projekter i år er parcelhuse og almene boligbyggerier. De boligtyper har de nemlig tidligere efterlyst gode eksempler på.

"Vi ved, at almene boliger og parcelhuse fylder meget i Danmark, og derfor håbede vi meget på, at vi i år ville se gode og opfindsomme eksempler på, hvordan man kan foretage renoveringer af lige præcis de boligtyper. Og det har vi da fået nogle gode eksempler på i år, selvom vi gerne have set endnu flere", siger Anne Skovbro, der er filantropidirektør i Realdania.

Flere af de indstillede projekter byder også på interessante og spektakulære renoveringer. Der er blandt andet en forvandling af en gammel kedelbygning i Vejle til et moderne værksted for kulturvirksomheder, som nu skal være et vartegn for innovation i Vejle og omegn. Lagerhaller i Aabenraa, der tidligere husede en medicinvirksomhed, er transformeret til rum for leg og læring for elever i 0.-2. klasse på Kongehøjskolen. Og et tidligere krematorium og kapel på Bispebjerg Torv i København NV er blevet til et danse- og bevægelseshus. 

"Renoveringer blevet mere end bare det at finde fornuftige løsninger. Det er efterhånden i renoveringer, at man finder de mest kreative og innovative bygninger. Og det virker som om, branchen er ved at vågne op i forhold til at se potentialet i renovering. Renovering giver nogle muligheder, som nybyggeriet ikke gør", siger Lars Axelsen, der er administrerende direktør i GI.

Frem til midten af juni vil et nomineringsudvalg bestående af et bredt udvalg af personer fra byggebranchen vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke 4-6 projekter der skal gå videre i konkurrencen og blive nomineret til RENOVER prisen 2016. Vinderen kåres ved en fest i starten af september 2016.

fakta

RENOVER prisen sætter fokus på renovering

RENOVER prisen er en pris, der uddeles af Realdania og GI. Selv om renovering fylder mere end halvdelen af den samlede produktion i  byggebranchen, er det primært nybyggeri, der bliver belønnet med priser. Det skal prisen være med til at lave om på. Prisen er også særegen, fordi den hylder et helt projekt frem for en enkelt bidragsyder. RENOVER prisen er en pris til alle, der har været involveret i det vindende projekt – lige fra bygherre til rådgivere og håndværkere.

RENOVER prisen 2015

Sidste år blev seks projekter nomineret til prisen på baggrund af 167  indstillede projekter. De seks projekter var: 

 • Boligforeningen Højbo, Frederikshavn
 • Herning Bibliotek, Herning
 • Fra stald til bolig, Mårslet ved Aarhus
 • DTU Skylab, Lyngby
 • Irma-karéen, København
 • Kulturhallen DOK5000, Odense

Herning Bibliotek blev kåret som vinder ved en prisfest på Refshaleøen i København.

Kriterier til de nominerede

Vinderen blandt de indmeldte projekter vil blive fundet ud af en samlet vurdering på baggrund af 7 kriterier. 

 • Eksempelværdi: Projektet har potentiale til at inspirere branchen i forhold til renovering.
 • Energikrav og bæredygtighed: Projektet har leveret væsentlig energibesparelse og bidraget til en bæredygtig praksis.
 • Samarbejde og proces: Projektets resultat er sikret gennem godt samarbejde og fagligt kompetente bidrag.
 • Brugskvalitet: Projektet er funktionelt velfungerende og vurderes positivt af sine brugere.
 • Bidrag til omgivelser: Projektet bidrager positivt til dets nærmiljø.
 • Økonomi og værdiforøgelse: Projektet har skabt værdi for bygningsejeren i forhold til kvalitet, tid og ressourcer.
 • Udførelseskvalitet: Projektet er gennemført på et højt håndværksmæssigt niveau.

For at et projekt kan nomineres til prisen, skal det desuden være gennemført i Danmark, være færdiggjort inden for de seneste fem år og være taget i brug i mindst et halv år.

RENOVER prisen præmierer renoveringsprojekter, og ikke restaureringsprojekter, der alene søger at fastholde en bygnings oprindelige udtryk. 

Grundejernes Investeringsfond
Ny Kongensgade 15
1472 København K

Tlf: 82 32 23 00

gi@gi.dk
sikkerpost@gi.dk

Mandag - Torsdag: 9-16
Fredag : 9-14

EAN nr.: 5798009811097
Ny Kongensgade 15
1472 København K

Tlf: 82 32 23 00

gi@gi.dk
sikkerpost@gi.dk

Mandag - Torsdag: 9-16
Fredag : 9-14

EAN nr.: 5798009811097