Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Bæredygtighed på skoleskemaet

I samarbejde med GI og byggeriets uddannelse har Henning Larsen Architects taget initiativ til et projekt der skal analysere behovet for bæredygtighed i undervisningen på byggetekniske erhvervsuddannelser.

​​​​

​I øjeblikket er "grøn omstilling" i høj grad på dagsordenen i byggebranchen. Aktører som håndværkere og erhvervsuddannelserne spiller nemlig en central rolle for sådan en omstilling, hvorfor det er afgørende, at vi bringer bæredygtige temaer mere ind i undervisningen. 

Disse aktørers arbejde har en afgørende betydning for værdien af vores bygninger og byer fremadrettet. En forundersøgelse, gennemført af Henning Larsens Architects (HLA), viser at der er et behov for mere viden og udvikling af undervisningsmaterialet om bæredygtigt byggeri blandt underviserne på  erhvervsskolerne. Erhvervsskolernes er præget af en silotankegang og en manglende tværfaglighed, hvilket hidtil har spændt ben for et bæredygtigt fokus. Det må der gøres noget ved mener HLA. Der er en forholdsvis lille viden om bæredygtighed på erhvervsskolerne, hvilket står i kontrast til den stigende efterspørgsel efter elever og svende, med en viden om bæredygtighed. 

Derfor arbejder HLA i projektet med at fremme fokus på bæredygtighed på erhvervsskolerne. Målet er, at de færdiguddannede håndværkere bliver bedre rustet til at bygge og renovere bæredygtigt. 

Projektet er allerede blevet mødt med opbakning på erhvervsskolerne. Workshops på tekniske skoler vidnede om engagerede lærere, som havde masser af bud på, hvordan bæredygtighed kunne inkorporeres i undervisningen.

GI har støttet projektet med 345.000 kroner. 

Download rapport om forundersøgelsen (28 mb)

Grundejernes Investeringsfond
Ny Kongensgade 15
1472 København K

Tlf: 82 32 23 00

gi@gi.dk
sikkerpost@gi.dk

Mandag - Torsdag: 9-16
Fredag : 9-14

EAN nr.: 5798009811097
Ny Kongensgade 15
1472 København K

Tlf: 82 32 23 00

gi@gi.dk
sikkerpost@gi.dk

Mandag - Torsdag: 9-16
Fredag : 9-14

EAN nr.: 5798009811097