Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Byggeaffald kan koste bygherren dyrt

Et gennemtænkt ombygnings- eller renoveringsprojekt, hvor miljøfarlige stoffer og materialer er kortlagt fra begyndelsen kan forhindre ekstraudgifter for bygherrer.

​Ikke alle bygherrer er klar over at, det kan blive dyrt, hvis man ikke har styr på sundhedsskadelige stoffer når man renoverer. Ifølge reglerne er entreprenøren nemlig berettiget til ekstrabetaling, hvis der ikke er blevet oplyst tilstrækkeligt om miljø- og sundhedsskadelige stoffer som asbest eller PCB ved et ombygnings- eller renoveringsprojekt. Dette skyldes ifølge reglerne at en mangelfuld oplysning om miljø- og sundheds-skadelige stoffer rykker ved grundlaget for entreprenørens prissætning i udbudsmaterialet.

 

Dette er blot ét eksempel på en af mange pligter og ansvarsområder, som påhviler bygherren ved et ombygnings- og renoveringsprojekt. Heldigvis er der både hjælp og vejledning at hente hos Videnscenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald. På hjemmesiden vhgb.dk findes en række vejledninger, hvoraf en er specifikt rettet mod bygherrer. I vejledningen indgår bla. klargørelse af regler, ansvarsområder og håndtering af miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

 

Videnscenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald er bla. finansieret af Grundejernes Investeringsfond som har støttet projektet med 3 mio. kr. Håbet er at videnscentret vil effektivisere arbejdet med håndtering af miljøfarlige stoffer i byggeaffald, samt skabe viden på området. 

​Se mere på Videnscenterets hjemmeside​

Grundejernes Investeringsfond
Ny Kongensgade 15
1472 København K

Tlf: 82 32 23 00

gi@gi.dk
sikkerpost@gi.dk

Mandag - Torsdag: 9-16
Fredag : 9-14

EAN nr.: 5798009811097
Ny Kongensgade 15
1472 København K

Tlf: 82 32 23 00

gi@gi.dk
sikkerpost@gi.dk

Mandag - Torsdag: 9-16
Fredag : 9-14

EAN nr.: 5798009811097