Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Talent går efter sejren

Kan man blive verdensmester i bygningssnedkeri? Ja! Bygningssnedkernes nye stortalent, Frederik Riber, er med i dette års WorldSkills i Abu Dhabi.

Selvom bygningssnedker Frederik Riber fra Haslev kun er 20 år gammel, har han siden 2016 formået at vinde guld to år i træk ved DM i Skills og bronze ved EuroSkills – endda som den første dansker. Nu er barren sat endnu højere og som en del af Danmarks landshold ved dette års verdensmesterskab i erhvervstekniske færdigheder, som foregår 14-19. oktober i Abu Dhabi, vil det vise sig, om han endnu engang kan hente en medalje med hjem.

 

Spottet som talent

Det startede alt sammen i 2013. Frederik skulle vælge ungdomsuddannelse og syntes mere om det fysiske finessearbejde med træet end om tanken om lektier i gymnasiet. Det var Peter J. Hansen fra Roskildes Tekniske Skole, snedkerbranchens Thomas Blachman, der spottede Frederiks talent på snedkergrundforløbet og fik ham motiveret til at deltage i de regionale konkurrencer som førte Frederik til DM i Skills for erhvervsskolerne. Frederik har siden da arbejdet videre på sit talent gennem sin tid som lærling ved Tømrermester Madsen og gennem intensive træningsforløb op til konkurrencer sammen med sin faglærer Thomas og et hold frivillige.

Byg en trappe
Opgaverne til konkurrencerne kan eksempelvis lyde på at lave en trappe eller et vindue med komplicerede finesser – og dét har Frederik vist sig til at have et talent for. Med Frederiks passion for sit fag, kan han være med til at inspirere fremtidens unge til ligeledes at vælge en ungdomsuddannelse med fokus på de erhvervsfaglige kompetencer.

 

Sætter fokus på erhvervsskolerne

SkillsDenmark har siden 2011 arbejdet for at sætte fokus på de faglige kompetencer ved afholdelsen af det årlige DM i Skills. Nonprofit organisationen har til formål at fremme og give prestige til erhvervsuddannelserne og synliggøre hvilke brugbare færdigheder, man tilegner sig gennem disse.

Grundejernes Investeringsfond er hovedsponsor for SkillsDenmark og har desuden støttet Frederik Ribers træningsforløb op til WorldSkills med 100.000 kr.

 


Grundejernes Investeringsfond
Ny Kongensgade 15
1472 København K

Tlf: 82 32 23 00

gi@gi.dk
sikkerpost@gi.dk

Mandag - Torsdag: 9-16
Fredag : 9-14

EAN nr.: 5798009811097
Ny Kongensgade 15
1472 København K

Tlf: 82 32 23 00

gi@gi.dk
sikkerpost@gi.dk

Mandag - Torsdag: 9-16
Fredag : 9-14

EAN nr.: 5798009811097