Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

The Silo vinder RENOVER Prisen 2018

Årets bedste renovering ligger i Nordhavn: Parterne bag renoveringen af The Silo kan nu kalde sig danske mestre i bygningsrenovering. Whiskyhus vinder Specialprisen!
The Silo var før renoveringen en ikonisk bygning i Nordhavn, der stod ubrugt hen. Den rå silo er blevet renoveret med ny facade af stål, hvor altaner, isolering og døre er blevet en integreret del.
Siloens råhed består også indvendigt, hvor de eksklusive lejligheder fremstår med ubehandlede betonvægge og de originale loftshøjder på mellem 3,5 og 7 m er bevaret.
  
Gøsta Knudsen, tidligere stadsarkitekt i Aarhus og formand for nomineringsudvalget: ”The Silo er et fornemt eksempel på en ambitiøs transformering fra havneerhverv til attraktive, eksklusive boliger. Det er værdifuldt, fordi der i mange danske havne er funktionstømte siloanlæg, som venter på en stillingtagen til bymæssig genbrug eller nedrivning. Boligernes fandenivoldske materialemæssige råhed, den frigjorte indretning og det banebrydende arkitektoniske facadeudtryk er så perspektivrigt, at der ikke kan herske den mindste tvivl om renoveringens kaliber,” 

Det var ejer og bygherre fra The Silo, Klaus Kastbjerg, der stod for at tage imod prisstatuetten. Og han brugte sin takketale på at understrege, at renovering ofte er en god idé: “Hvis man ikke gør det, som vi eller de andre nominerede projekter har gjort, hvor vi har renoveret noget eksisterende og udviklet på det, så tror jeg, at man ville få en hel masse, der ikke var så spændende. Det kan godt betale sig at renovere. Og det er super fantastisk at vinde RENOVER prisen.”

Specialprisen
Ved aftenens prisfest for RENOVER prisen blev også Specialprisen uddelt. Vinderen blev Whiskyhuset på Ærø, der er et tidligere vaskehus.
Specialprisen går til et unikt, originalt og særligt projekt, der måske ikke lever op til alle RENOVER prisens kriterier, men som stadig fortjener en særlig hæder. Og i år gik prisen så til det gamle vaskehus på Ærø, der i dag er forvandlet til et whiskyhus.

Henrik Mielke, som er medlem af nomineringsudvalget, begrundede, begrundede i sin tale, at Whiskyhuset er et forfriskende indspark i fortællingen om landdistrikternes deroute. Whiskyhuset var tidligere et gammelt vaskehus, som nu er forvandlet til Danmarks mindste whiskydestilleri i et projekt, der har været båret frem af det stærke lokale sammenhold og en masse stærke ildsjæle på Ærø.

Og der var også stor glæde at spore hos vinderprojektet:

“Det er en ære at vinde Specialprisen. Når man sidder på Ærø langt væk fra beatet, så er det rart at få bekræftet, at det, man laver, faktisk er helt okay,” siger Christina Kjerulff, der har været arkitekt på projektet.
Mere om RENOVER Prisen


Grundejernes Investeringsfond
Ny Kongensgade 15
1472 København K

Tlf: 82 32 23 00

gi@gi.dk
sikkerpost@gi.dk

Mandag - Torsdag: 9-16
Fredag : 9-14

EAN nr.: 5798009811097
Ny Kongensgade 15
1472 København K

Tlf: 82 32 23 00

gi@gi.dk
sikkerpost@gi.dk

Mandag - Torsdag: 9-16
Fredag : 9-14

EAN nr.: 5798009811097