Jeg accepterer samtykke. Læs mere her
I efteråret 2015 vedtog verdens stats- og regeringsledere på FN-topmødet i New York en ambitiøs udviklingsdagsorden formuleret i 17 konkrete verdensmål. Målene trådte i kraft den 1. januar 2016 og skal frem til 2030 sætte kursen mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og jorden, vi lever på.
Verdensmålene forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst. De fokuserer ligeledes på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber. Den nye dagsorden anerkender således, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling, fred, sikkerhed og internationalt samarbejde er tæt forbundne, og at det kræver en integreret indsats at opnå holdbare udviklingsresultater.
GI’s udviklingsaktiviteter understøtter i en eller anden form nedenstående 6 verdensmål. For hvert verdensmål er der formuleret en række delmål, og nedenfor er vist eksempler på delmål, som understøttes af GI projekter:
Verdensmål 3 - Sundhed og trivsel
Delmål (3.9)
Verdensmål 7 – Bæredygtig energi
Delmål (7.a)
Verdensmål 11 – Bæredygtige byer og lokalsamfund
Delmål (11.3)
Verdensmål 12 – Ansvarligt forbrug og produktion
Delmål (12.4)
Verdensmål 13 – Klimaindsats
Delmål (13.2)
Delmål (13.3)
Verdensmål 17 – Partnerskaber for handling
Delmål (17.17)